Idag hyllar vi matlådans dag

23 mars betyder matlådans dag! Detta älskade koncept som hjälper oss att äta bättre och  spara massor av pengar varje dag. Tänker mig att det finns flera olika ”matlådetyper”. Vilken typ är du?

– Restlådan:
Du lagar dubbelt så mycket på kvällen och tar med resterna till lunch dagen efter. Fördel: Du behöver inte lägga nämnvärt mer tid på din matlagning. Nackdel: Äter du middag ute eller blir bortbjuden har du ingen lunch dagen efter.
Exempelrätt: Vegofrikadeller och blomkål i kokosmjölk

-Food preplådan:
Du lägger några timmar i veckan på att förbereda och tillaga veckans matlådor. Fördel: Du vet att du har tillräckligt med matlådor för hela veckan. Du storhandlar och kan tänka smart o återanvända ingredienser med olika kryddningar o tillagningssätt. Du slipper tänka resten av veckan. Nackdel: Det tar 2-3 h att handla och laga. 
Exempelrätt: Currygryta, wok och fylld paprika 

– Sista minuten lådan:
Du slänger ihop något snabbt på morgonen, kanske inte alltid blir helt genomtänkt men du slipper köpa utelunch i alla fall. Fördel: Du får i alla fall med en matlåda. Nackdel: Stressigt och risk att det inte blir helt genomtänkt.

Exempelrätt: Wrap med rödbetshummus 
Jag har blivit mer och mer en food prepper. Älskar att ha en matlagningssession under söndagen och fylla kylen med lunchlådor för hela veckan. Här har ni ett gäng matlådeveckor som jag delat med mig av tidigare.

Berätta, vad är du för typ? Vad är din bästa matlådemat? Låt oss inspirera varandra <3 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *