Vegofrikadeller och blomkål i kokosmjölk

På söndagar försöker jag att åka hem till familjen för söndagsmiddag och spel. Idag hade mamma planerat att det skulle ätas vegobollar i kokosmjölksås och eftersom mor min sydde ett par byxor åt mig passade jag på att infria hennes önskningar och lagade maten. Det blev SÅÅÅ gott! Detta rekommenderar jag verkligen att laga, så lätt och gott! Gör gärna 4 portioner, det blir perfekta matlådor!

Vegofrikadeller och blomkål i kokosmjölk 4 port
500 g anammas formbara vegofärs
1 burk kokosmjölk
5 cm färsk ingefära
1/2 blomkålshuvud
1 tsk chiliflakes
1 tsk curry paste eller citrongräs
1/2 gul lök
Svart ris
MASSA FÄRSK KORIANDER

Låt färsen tina i 60 minuter. Koka riset enligt förpackningen, min variant från Saltåkvarn tar 45 min. Hacka löken och blanda med färsen. Hacka ingefära och fräs i lite kokosolja i en djup stekpanna. Tillsätt kokosmjölken, chili och hackad blomkål. Smaksätt såsen med currypasta eller citrongräs. Forma bollar och låt koka i såsen med lock på i 15 minuter. Vänd på dem efter halva tiden om såsen inte täcker dem helt. Servera med ris och gärna lite hackade nötter. Smaklig spis! 

2 kommentarer

  1. Så smart rätt! Går ju att variera massor. Älskar recept med flexibilitet 🙂 Och verkligen snart dags för mig att testa den formbara färsen!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *