Supersnabb fisk i paket

Denna rätt är helt sjukt enkel, billig och supersnabb. 10 minuter och 10 kronor är allt som krävs för att göra denna goda torsk med morötter och purjolök. Jag tillagar fisken i mikron eftersom det går snabbt samtidigt som alla näringsämnen stannar kvar i fiskköttet då den innehåller så pass mycket vatten. Torsk är en billig och mager fisk som ofta säljs i storpack i frysdisken. Köp på dig och ladda frysen, torsk går att laga på miljoner olika sätt, här är den snabba varianten.

Supersnabb fisk i paket 2 port
2 torskfiléer (ta fram på morgonen och låt tina i kylen)
2 morötter
Ca 15-20 cm purjolök
4 potatisar
Salt, timjan och citronpeppar
Olja
Bakplåtspapper

Skala potatisen och skär den i småbitar. Eftersom vi ska pressa potatisen spelar det ingen roll vilken storlek potatisen har, ju mindre bitar desto kortare koktid. Koka potatisen. Skala morötterna och fortsätt göra strimlor med skalaren. Hacka purjolöken. Klipp två ark av bakplåtspappret. Lägg lite av grönsakerna på varje ark. Lägg på filén och resten av grönsakerna. Ringla över lite olja och krydda, det behövs inte mycket. Vik ihop till paket och lägg i en tallrik. Använd tråd om du behöver för att knyta ihop. Observera, använd inte aluminiumfolie i mikron! Mikra på full effekt i 2,5 min med locket på. Fisken är klar när köttet är vitt och fast. Pressa potatisen eller mosa om du inte har en potatispress och lägg upp innehållet ur fiskpaketet i tallriken. Maten är klar på under 10 min, njut!

Kostnad per portion: ca 10 kr

  1. Den här sidan är grymt bra och jag har tipsat flera människor om den sedan jag hittade den, det här receptet tror jag att det blir till middag. Supersmidigt och bra att man kan välja bland olika kategorier =)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *