Vegansk vandringsmat: Sojafärssås med pasta och tacogryta med ris

Snart bär det av till Åre och jämtlandstriangeln. Hela vår meny hittar du här. Dessa två recept är väldigt enkla då jag använder färdig torkad sojafärs (ändå billigare än färsk), tomatpulver och soltorkade tomater. Så det enda jag behöver preppa till dessa två rätter är morötterna och sedan blanda ihop allt.

Sojafärssås 4 port
150 g torkad sojafärs
50 g tomatsoppepulver eller rent tomatpulver
1 dl torkade morötter *
5 soltorkade tomater
1 msk buljong
2 msk oregano
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk kanel

Blanda ihop alla ingredienser i en påse och töm på luft. I naturen tillsätter du 8 dl vatten och låter koka i 10-15 min. Vi kommer att koka snabbmakaroner till, det tar 3 min.

*Morötterna torkar du i små bitar på 50 grader i 8-10 h tills de är helt torra. Använd två plåtar med bakplåtspapper och öppna ugnen då och då och släpp ut fukten. För dessa två recept använde jag 800g-1kg morötter

Tacogryta med ris 4 port
150 g torkad sojafärs
50 g tomatpulver
1 dl torkade morötter
1/2 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin

I naturen tillsätter du ca 8 dl vatten och låter koka i 10 min och kokar ris till. Toppa gärna båda rätterna med näringsjäst för lite ostig smak.

När man torkar mat ska man ha så lite fett som möjligt eftersom det är svårt att torka fett. Därför har jag med frön som man kan toppa maten med, samt olja som man steker vissa rätter i.

*Jag har ju inte varit ute i naturen än o testat alla rätter, så ta kanske lite mindre vatten i början och tillsätt mer när ni ser att det tjocknar lagom så det inte blir rinnigt.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *