Årets första matlåda: Kryddiga linsfritters

Då var det dags att kicka igång 2020. Kanske har du antagit en vego utmaning eller bestämt dig för att bli bättre på att ta med matlådor? Eller så vill du bara ha lite matlådeinspiration. Då har ju kommit rätt. Jag tänkte köra lite matlådetema under januari och dela med mig av mina matlådor under januari månad. Så se till att ni följer mig på Instagram @skippanudlara Vi börjar med dagens låda som bestod av kryddiga linsfritters.

Kryddiga linsfritters 4 port
3 dl röda linser* (obs ska blötläggas)
1 tsk torkad koriander
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk kanel
1/2 riven zucchini
Salt och peppar efter smak

Valfria rotfrukter

*Linserna ska blötläggas i 1-2 timmar innan tillagning, men det går bra att blötlägga längre.

Börja med att skala och skär rotfrukterna. Lägg på en plåt och ringla över lite olja, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 45 minuter på 200 grader.
Häll av vattnet från linserna och mixa med en mixerstav. Det ska inte bli helt slätt utan låt gärna några vara hela. Riv zucchinin med ett rivjärn och rör ner i linsröran. Krydda och blanda ihop allt ordentligt. Hetta upp en stekpanna och forma linsröran till ett gäng små biffar. Gör dem inte tjockare än 1 cm. Stek i olja några minuter per sida på medelhög värme. Du kan hålla biffarna varma i ugnen tillsammans med rotfrukterna medan du steker klart. Servera med broccoli och lite balsamico, tacosalsa eller Sriracha sås. Smaklig spis!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *