Rester: Sex olika rätter med köttfärssås

Eftersom vi gjorde storkok på köttfärssås i söndags tänkte jag tipsa om vad du kan göra med den om det nu skulle vara så att du tröttnat på den klassiska spaghettin. Här kommer sex varianter 😉

Köttfärsgratäng
Här kan man även använda pasta som blivit över med du kan också koka ny. Du kan också ha broccoli i din gratäng, den blir jättegod! Varva köttfärssås, pasta och broccoli i en ugnssäker form och strö på lite riven ost. Laga i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.

Chiligryta
Värm köttfärssåsen med valfria bönor och vips har du en värmande chili. Tillsätt gärna lite extra cayennepeppar för härlig smak.

Köttfärsfyllda paprikor eller squash:
Ett annat sätt att använda köttfärssåsen är att dela paprikor alt squashen på mitten och ta ut kärnhuset. Fyll med den värmda köttfärssåsen och strö över liten riven ost. Lägg i en ugnsform och gratinera i 175 grader tills osten smält fint, ca 10-15 min för paprikan och 15-20 för squashen. Både vackert och gott!

Snabba pizzan
Ta ett tortillabröd och bred ut köttfärssåsen. Lägg på något du gillar, tomater, lök eller champinjoner och strö över lite riven ost. Lägg på locket och mikra på full effekt i 1-2 min.

Lasagne
Stående klassiker! Varva lasagneplattor (gärna fullkorn), köttfärssås och béchamelsås (mjölk, riven ost och en bottenredning gjord på smör och mjöl) i en ugnsform.  Ett gott tips är att dryga ut lasagneplattorna med squash skivor.

Varma mackan
Ta två fibertoast och lägg lite ost på brödet. Bred sedan på köttfärssåsen och strö över oregano och grilla i smörgåsgrillen. Snabbt och gott!

Vad brukar du göra med överbliven köttfärssås?

  1. Ett riktigt unkarlstips är att göra en shepherds pie på köttfärssåsresterna. Sunkvarianten som går snabbare att laga än att äta är att micra köttfärssåsen och göra pulvermos med vatten från vattenkokaren. Går man inte runt i lägenheten i underkläderna kan man ju snajsa till det (för sina gäster) med riktigt pot-mos med grädde och varför inte några äggulor och gratinera i ugnen med litet riven ost på toppen.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *