Fantastisk god linsgryta med härlig kaneldoft

Denna rätt planerade jag att göra då vi blev överraskade av höstväder i juni. För gryta är väl typiskt höstligt och värmande, inte sant? Men när jag väl åt den så satt jag faktiskt i solen och svettades. Men det gjorde inget för detta var såå gott. Kanelen ger en helt underbar len och frisk smak till grytan som tillsammans med cayennepepparns sting ”gifter sig i munnen”. Prova, jag hoppas ni gillar den lika mycket som jag. Jag brukar inte sitta hemma och lovorda min mat inför familjen, men denna gång kunde jag inte låta bli. Som tur var stämde de in i kören 😉 Den innehåller nyttiga röda linser som är rika på protein, fibrer och mineraler.

Fantastisk god linsgryta med härlig kaneldoft 2 port
50 g squash
1 liten morot
250 g krossade tomater
2,5 dl vatten
1/2 dl röda linser
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 krm kanel
1 vitlöksklyfta

Riv morötterna och squashen. Har du bara en av ingredienserna hemma kan du ta dubbelt så mycket av den 😉 Fräs med olja och pressad vitlök i en kastrull på svag värme. Häll i vatten, tomater, linser och krydda med kryddorna, koka upp. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.  Servera gärna med en toast på grovt bröd som gratineras i ugnen, förslagsvis med ost, skinka och basilika. Smaklig spis!

Kostnad per portion: ca 5 kr

  1. Hej! Jag fick din kokbok av min mormor & morfar, eftersom jag studerar och jääämt tjatar om hur dyrt och tråkigt det är att laga mat. Din kokbok gjorde verkligen susen, billiga och jättegoda recept! 🙂 Den kommer att användas flitigt i framtiden!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *