Bloggutmaning #Matlådekampen

Nu är det måndag igen och jag kommer med spännande nyheter.  Onsdag den 1 oktober kommer jag dra igång min första utmaning här på bloggen! Under oktober månad är det Matlådekampen 2014 som gäller. Under månaden ska vi försöka ta med oss matlåda så ofta som möjligt. Det kan vara frukost, mellanmål eller huvudmål men tanken är att vi ska bli bättre på att planera, ta vara på mat och även spara in pengar.

Tre snabba fördelar med matlåda:matladekampen2014

Billigare: Att äta på restaurang är ofta dyrt och hundralapparna springer snabbt iväg.

Bättre koll på innehållet: Du kommer äta det du tar med dig vilket ger dig härliga möjligheter att ladda lådan full med näringsrika och energigivande rätter.

Minskar matsvinnet: Många av dina måltidsrester funkar utmärkt som lunch dagen efter, du kan skapa nya spännande kombinationer och varianter och använda flera små delar för att få ihop en hel måltid. Tänk efter innan du slänger mat, det vinner både du, miljön och din plånbok på.

Om du redan brukar ta med dig matlåda 2-3 gånger i veckan, toppen! Då kanske din utmaning är att ta med fler gånger i veckan eller att uppmuntra vänner/kollegor att göra detsamma. Har du aldrig tagit med en matlåda? Då kanske det räcker som mål att du ska ta med 1-2 gånger första veckan för att sedan trappa upp det. Går du i skola eller gymnasieskolan där du får lunch kan du istället fokusera på att ta med smarta mellanmål och snacks.

Utmaningen bygger på dina egna villkor, men tillsammans kan vi hjälpa varandra med tips, recept, idéer, hejarop och inspirerande bilder. Vi använder oss av hashtaggen #matlådekampen på Facebook, Twitter och Instagram.

Så här gör du för att delta i utmaningen:

Maila ditt namn och om du vill även ditt Instagram konto/blogg till skippanudlarna@hotmail.com Har du blogg så lägg gärna upp ett inlägg med denna introduktionstext där du uppmanar dina läsare att hoppa på tåget. Under utmaningen kan vi se allas bidrag under hashtaggen #matlådekampen och jag kommer lägga upp en lista med länkning till alla sköna bloggare som hoppar på tåget!

Under oktober månad kommer det på www.skippanudlarna.com läggas upp tips, nya roliga varianter på recept och även era tips och bilder som ni delar med er av. Kommer även ha lite TÄVLINGAR där finfina priser kan vinnas!

Sprid nu detta till era nära och kära, bloggläsare och instagramföljare. På onsdag kör vi! 😀 

  1. Bra initiativ. Synd att jag a) läser detta idag först, b) har lovat bjuda en ny kollega på lunch idag för att fira att han kommit till mitt team, c) ändå har matlåda varenda dag utom idag. Ja, o så har jag inte instagram heller o bloggen ligger i träda…
    Men, bra initiativ ändå! 🙂

  2. Vilken bra tävling!!! 2 till 3 dar/v har jag matlåda med mig till jobbställena. Kan inte vara med i tävlingen, då ja inte har någon blogg. Men jag tänker heja på er alla som tar med matlåda till jobbet! Ha en trevlig helg!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *