Det perfekta mellosnackset- rostade kikärtor

Rostade kikärtor, det perfekta snackset varje dag men framförallt till Eurovison imorgon om man vill snacksa på något nyttigare än chips och godis. Jag har länge köpt rostade kikärtor för jag tycker de är ett bra mellis att ha i väskan och ett bra alternativ till nötter. Men det kommer jag inte längre göra, när det är så här lätt att göra egna. Du kan smaksätta dem som du vill, naturella, med salt och peppar, chili, indiskt, asiatiskt med soja, ja alternativen är många. Tänk bara på att du behöver blötlägga dem i minst 12 timmar innan du rostar dem.

Det perfekta snackset- rostade kikärtorrostadekikärtor
Valfri mängd torkade kikärtor
Dubbelt så mycket vatten
Valfri smaksättning tex chiliflakes, garam masala, salt o peppar, kanel mm

Blötlägg kikärtorna över natten eller minst 12 timmar. Skölj av dem i ett durkslag och se till att de är riktigt torra. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö på och massera in kryddor av eget val. Rosta i ugnen på 150 grader i en timma. Rör runt efter halva tiden. Låt svalna helt innan du förvarar dem i en tät burk.

Uppdatering: Gjorde en ny sats (ja det snackades på bra här hemma) och denna gång gjorde jag en spicy med paprika och chili och en sötare variant med kanel och kardemumma. Båda blev goda men nummer två blev riktigt riktigt bra! Tips 🙂

  1. Jag gillar smaken på rostade kikärtor, men de är ju så infernaliskt hårda att tugga på!! Kan man få till lite ”krispigare”/sprödare konsistens om man kokar kikärtorna först tror du?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *