Snabba filmjölksbrödet med äpple

Att baka ditt eget bröd är bra för kroppen, plånboken och smaklökarna. Detta bröd är väldigt enkelt eftersom degen inte behöver jäsa och inte heller arbetas. Bara att blanda ihop och låta ugnen sköta sitt. Det blir ännu godare om du blandar i olika frön som solroskärnor och pumpafrön. Minska då lite på mjölet. I vanliga filmjölksbröd brukar det vara nästan upp emot 3 dl sirap, vilket inte gör brödet särskillt nyttigt. Här har jag ersatt med ett stort rivet äpple som ger god sötma till brödet. Var inte rädd för att prova nya saker i brödet, man kan ofta ta lite vad man har hemma och blanda ihop 😉 Det är bara att börja baka så kommer det snart dofta ljuvligt i köket!

Snabba filmjölksbrödet med äpple 2 limpor
1 kg rågsikt
100 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
2 tsk salt
4 tsk brödkryddor
1 stort äpple
1 liter filmjölk

Blanda ihop de torra ingredienserna, riv äpplet och tillsätt sedan tillsammans filmjölken. Rör ihop till en  lös deg och häll upp i två formar som du klär med bakplåtspapper. Grädda i 45 min i 100 grader och öka sedan till 175 i ytterligare 30 min. Låt svalna och skär sedan upp det du inte orkar äta och frys in.

Kostnad per limpa: ca 10 kr

1 kommentar

  1. SV;
    Är inte så förtjust i mandelmassa faktiskt. Men i just lussebullar tycker jag att det blir rätt gott!

    Jo jo, torrt absolut. Men ett tips är att använda kesella + mer smör i baket. Inte så nyttigt men definitivt saftigare och godare! Nu var dock dessa köpta (fusk fusk!) men det är i alla fall så jag gör =)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *