Mättande gröt med härlig smak av kanel och äpple

Frukosten är dagens viktigaste mål. Studier har faktiskt visat att personer som äter frukost ofta väger mindre och gör sundare matval resten av dagen.  Med en bra start kan du lättare koncentrera dig, prestera bättre i skolan och må bättre.  Så mitt tips: ät frukost! Den allra billigaste och klassiska frukosten är havregrynsgröten. Låter och ser inte så gott ut, men har man väl börjat äta det blir man lätt fast. Efter en natts fasta behöver du fylla på och då är dessa långsamma kolhydrater jättebra, med lite mjölk i så får du även in protein alternativt kan du komplettera med ett ägg. Du kan servera gröten på hundra olika sätt, detta är min favorit!

Mättande gröt med härlig smak av kanel och äpple 1 portion
1 dl havregryn
2 dl vatten
1/2 krm salt
1 litet äpple

Kanel och mjölk

Koka grynen i vatten och salt. När gröten börjar bli klar, efter ca 2-3 minuter, blandar du ner rivet äpple och rör om. Om du vill kan man hacka äppelbitar att ha på gröten. Servera med mjölk och kanel. Det är inte svårare än så!

Kostnad per portion: ca 3 kr

Tips: Tycker du 5 minuter är för lång tid på morgonen? Du kan också göra gröten i en skål i mikron. 2 min full effekt. Klart!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *