Köttbullar à la Lady och Lufsen

Inspireras av Disney klassikern och laga en lyxig men enkel italiensk måltid. Stora köttbullar med smak av oregano i en tomatsås smaksatt med vitlök, mums! I köttbullesmeten har jag havregryn istället för det klassiska ströbrödet. Det är både billigare och nyttigare.

Köttbullar  à la Lady och Lufsen 2 port
200 g köttfärs
1 msk havregryn
2 msk vatten
1/2+1/2 gul lök
Ca 300 g krossade tomater
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 msk oregano, salt och peppar
Smör till stekning
2 portioner pasta

Mät upp havregrynen och vattnet i en bunke och låt svälla medan du hackar grönsakerna. Har du en matberedare kan du köra löken och moroten där, annars finhackar du löken och river moroten. Blanda hälften av löken med havregrynen, krydda med oregano, salta och peppra. Rör ner köttfärsen och rör runt smeten. Rulla till ganska stora köttbullar. Har du bråttom kan du göra dem lite mindre.  Sätt på pastavattnet. Ta fram en stekpanna med högre kant och stek köttbullarna i smör. De ska inte bli helt färdiga utan bara få jämn färg runt hela bullen. Lägg i pastan samtidigt som du slänger ner resten av löken och moroten runt köttbullarna. Pressa över vitlöken. Fräs ett par minuter och häll sedan på de krossade tomaterna och låt köttbullarna puttra i såsen tills pastan är klar.  Buon Appetito!

Kostnad per portion: ca 10 kr

  1. Svar på ditt meddelande:

    Hej! Jag testade att pinga http://skippanudlarna.com/feed/ och det funkade utan problem (se din ping på http://www.rssportalen.se/pinga/). Jättesvårt att säga vad det är eftersom jag inte stötte på några hinder. Om du använder Internet Explorer så kan du prova med en annan webbläsare, jag vet att det har fungerat för någon annan. Säg gärna till om det fortfarande är problem. Vänliga hälsningar /Chris, rssportalen.se

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *