Veckan som gått- Veganska crepes och studentmatlådor

Det är söndag, regnet öser ner och jag skulle egentligen vilja sova fast än klockan bara är 19. Men en härlig tillbakablick på veckan kan nog hålla mig vaken en stund till. Förra söndagen var jag i New York på jobb och på min lediga dag klämde jag så klart in så många matställen som möjligt. En stående favorit är Pause cafes gröna acaibowl och en ny favorit va dessa veganska och glutenfria crepes från Little Choc Apothecary. Magi i munnen säger jag bara. Min va fylld med svarta bönor, grönkål, avokado, kokosbacon, chipotle och en magsik cashewostsås.

Acaibowlen är gjord på spenat, avokado, acai, banan och toppas med blåbär, granola, gurka och lite lavendel. Helt magisk!!

Till middag under veckan åts det helbakad sötpotatis med en grymt god bönröra. Tomat, öl, kummin, zucchini, paparika och massa gott gjorde att det bara smälte i munnen!

Inte så stort fan av kanelbullar men kanelen ligger mig varmt om hjärtat! Så kanelbulledagen till ära samlade jag några av mina favoritrecept. 

Jobbade på en konferensanläggning i skärgården där det veganska lunchalternativet som serverades var denna tallrik med fritterade grönsaker?! Skojar du med mig? Tycker en kock allvarligt att detta är en komplett måltid? Alla andra åt köttfärsbiffar, rostad potatis, färska rödbetor med getost och en grönsallad. Blir så besviken när kockar inte förstår eller ens anstränger sig. Skickade ut den och sa till. Det är inte okej, det är faktiskt 2017! (Ja jag hade föranmält att jag ville ha vegansk)

PLUGG PLUGG PLUGG. Men för att hålla motivationen uppe började jag dagen med denna goa tallrik med havregrynsgröt toppad med lingon och nektarin. Perfekt kombo av sött och surt.

En heldag i skolan och självklart hade jag med matlåda. Men blir så glad av att se att jag inte är den enda.

Veckans fredagsmiddag blev denna veganska viltgryta (med inspiration från min favoriträtt som barn, renskav). Till detta serverades blomkålsmos och lingon.

Veckan avslutades med att jag kunde plocka in en hel skål med björnbär och några äpplen från trädgården. Kändes bra med tanke på att hösten nu vädermässigt har slagit till. 

Berätta om er vecka, har ni ätit något extra gott? 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *