Pizza med morotssås, selleri och krispig grönkål

Vi har kommit fram till att den bästa pizzan, ja den görs hemma. Då kan man nämligen maxa med topping och få den precis som man vill. Jag gör alltid två små pizzor, en klassiker med tomatsås, grillade grönsaker, färska tomater, svamp och ruccola och den andra brukar jag vara lite mer påhittig, det kan va allt från vit pizza, grön pizza eller rödbetspizza. Denna gång blev det en morotspizza och den blev otroligt god! Morotssåsen är för 1 pizza medan pizzadegsreceptet nedan är för 6-8 portioner. Vad är eran favorit topping och äter ni hellre hemgjord eller ute?

Pizza med morotssås, selleri och krispig grönkål IMG_0806
Morotssås 1 pizza
2 morötter
1-2 msk näringsjäst
1 krm svart peppar
2 msk buljong

Selleri
Zucchini
Grönkål
Rödlök

Skala och skiva morötterna. Koka upp tills de är mjuka. Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva under tiden selleri, zucchini och bryt isär grönkålen i mindre bitar. Förgrilla zucchinin på bakplåtspapper i 10-15 minuter så den mjuknar. Mixa morötterna med 2 msk av buljongen, näringsjäst och peppar. Ev kan du tillsätta lite timjan eller rosmarin. Kavla ut pizzadegen och bre på morotsåsen. Lägg på zucchini skivor, selleri och avsluta med grönkålen. Grädda i 10 minuter på 225 grader.

Pizzadeg (6-8 portioner) IMG_0811
5 dl dinkelmjöl fullkorn
2 dl rågmjöl
1/2 jäst
5 dl vatten
1/2 msk olja
1/2 tsk salt

Smula jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölet lite i taget tills en smidig deg. Arbeta degen ordentligt och låt jäsa i 1,5-2 h.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *