Äta med ögonen

Oavsett om man äter billig mat eller en superlyxig middag så gör det så otroligt stor skillnad att man lägger någon extra minut på presentation och upplägg. Jag lägger inte bara upp vackert för att jag ska ta bild till bloggen eller Instagram utan också för att det gör mig glad. Denna tallrik som egentligen bara är ett 5 min ihopplock av rester blir en fröjd att äta, mycket tack vare smakerna men även tack vare presentationen.

ätamedögonen
På tallriken är det en sötpotatis och brysselkålssallad, broccolimos, grillad kyckling och färsk basilika

Enkla men billiga knep för att lyxa till det kan vara att duka vackert och använda uppläggningsfat, lägga upp fint på tallriken, tända levande ljus, ta med dig maten utomhus, äta på tallrik istället för direkt ur matlådan, garnera med färska örter, tänk på att få med så mycket färger som möjligt i maten. Framförallt, låt middagen eller lunchen få handla om just måltiden. Lägg undan telefonen eller ipaden och stäng av TVn. (Okej ibland kan en middag i soffan också vara en sorts lyx, fattar jag också)

Äter ni också med ögonen eller hur brukar ni göra för att lyxa till din vardag utan att det ska kosta skjortan?

I min kokbok skrev jag så här: ”En falukorvspytt med tända ljus smakar godare än den finaste oxfilen i lysrörsbelysning. Det är fler sinnen som bidrar till matupplevelsen är smaksinnet”

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *