Krämig couscous scramble med blomkål och pesto

När kylskåpet ekar tomt, magen ännu tommare och inspirationen inte är på topp slutar det alltid med att jag hackar upp vad jag har, fräser det i en stekpanna, smaksätter och serverar. Svårare än så behöver det inte vara. Att ha kokta gryn redo i kylen är perfekt och ägg är som alltid en räddare i nöden. Middagen klart på tio minuter men smakar ljuvligt ändå. Blev nästan till och med vackert denna gång 😉 Låt mig presentera; Krämig couscous scramble med blomkål och pesto.

Couscous scramble med blomkål och pesto 2 portBlomkåls scramble
2 port kokt couscous
2 morötter
½ gul lök
100 g blomkål
3-4 ägg
2 rågade matskedar pesto 

Om du inte har kokt couscous så kokar du enligt förpackningen. Tar bara fem minuter. Hacka löken och finhacka morötterna alternativt grovriv dem. Grovhacka även blomkålen. Fräs grönsakerna tillsammans med lite olja i en stekpanna på medelhög värme i tre till fem minuter. Rör ner couscousen, pesto och blanda om ordentligt. Knäck äggen i en skål och vispa upp dem lätt. Bestäm själv hur många ägg du vill ha, beroende på om du serverar någon annan proteinkälla till osv. Häll över coucous röran rör hela tiden tills äggen har stelnats och röran blivit krämig och god. Klart 😀

Kostnad per portion: ca 7

  1. Mmmm..! Det här tror jag att min son kommer att gilla! 😀 Själv avskyr jag smaken av ägg, men det kanske inte smakar så mycket av det eftersom det är pesto i?!?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *