Skaffa en matlådekompis – dela din matupplevelse med andra

Känner du dig ensam i matsalen med din matlåda eller är du trött på din egen mat? Eller blir det svårt att få ihop fyra matlådor under veckan? Då kommer här ett tips till dig: Skaffa en matlådekompis! Förslag på olika upplägg:

* Bestäm att ni lagar matlåda till vandra två dagar var i veckan. Måndag och onsdag lagar Lisa matlåda till henne och Pelle och tisdag och torsdag är det Pelle som ansvarar för matlådorna.

* Bestäm att på onsdagar och torsdagar tar ni alltid med er varsin matlåda så ni har sällskap i köket men kanske också hinner med en uppfriskande promenad på lunchen istället för att kö i en matservering.

* Kom överens om ett mål eller en sak ni ska göra tillsammans när ni totalt tagit med er tio matlådor var (eller fler/mindre) och sparat massa pengar på era annars dyra luncher. Det kan vara en utflykt, ett restaurang besök (ja man måste inte alltid äta matlåda) eller en spakväll.

  1. Jag jobbar på en skola. Äter som sagt aldrig den maten då den är rätt kass. Vi har nu ett hälsoår och har börjat ”pimpa” till maten för de vuxna. Någon av oss gör vegetariska rätter som en salladsbuffé. Även om jag då har med mig egen mat är det underbart att få botanisera i detta. Kul att dela matupplevelsen med varandra 👍 superbra ide med en matlådekompis 😊

  2. Hej! Jag har just hittat hit, och är helt enormt imponerad av dig, hur bloggen blev till och vad som hänt sen dess! Jag är mycket ekonomiskt medveten när jag handlar mat och hushållsvaror, och slänger väldigt ogärna mat, tycker att det mesta går att äta! Jag är intresserad av kost som i näringsrik mat men gärna kalorisnål också, men inte minst också detta kombinerat med en överkomlig prislapp! Har just börjat pusha min sambo på att vi måste ordna fler matlådor åt honom att ta med till jobbet, istället för att käka på jobbrestaurangen varje dag. 50 spänn billigare om dagen blir en del hundralappar per månad.

    Jag är nyfiken på var du får alla recept och idéer ifrån? Och jag skulle gärna bidra! 🙂

    1. Va glad jag blir av dina fina ord. Och va bra att ni kanske kan peppa varandra, pengar brukar ju vara en bra sporre även om det för mig är hälsan som är viktigast, men att man sparar pengar är en väldigt bra extra grej 😉 Jag hittar på recepten själv men är ju mycket aktiv på instagram, läser mattidningar och bloggar så visst blir man inspirerad från lite överallt. När det kommer till bloggen så vet jag vilka råvaror som är bra och kombinerar hej vilt efter det 😉 Om du har något recept som du vill bidra med så skicka ett mail på skippanudlarna@hotmail.com 😉 kram

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *