Världens bästa bananpannkakor

Godmorgon underbara söndag. Jag älskar att lyxa till det lite extra till söndagsfrukosten och idag finns ännu en anledning då vi firar våra fina pappor. Så mitt förslag till dig (om du inte gjorde i ordning mina kalljästa rågbullar igår kväll) är att skämma bort pappa (eller dig själv om ni inte bor nära) med världens bästa bananpannkakor. De är superenkla att göra, blir lika goda varje gång och allt som krävs är två ingredienser. Ha en härlig söndag!

Bananpannkakor 2 portBananpannaka
2 bananer
4 ägg
ev kardemumma, kanel eller vaniljpulver

Mixa eller mosa bananerna. Blanda med äggen och vispa till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna med kokosolja (vanlig olja eller smör funkar också) Stek små plättar på medelhög värme, gärna i ett plättjärn om du har. Håll dem varma i ugnen eller täck över med en tallrik. Servera med frukt, bär eller jordnötssmör 🙂

Kostnad per portion: ca 6 kr

    1. Visst är det gott! Se till att mixa bananen ordentlig och stek på medelhög värme så de får yta men ändå steks igenom ordentligt så brukar de bli pannkakiga. Man kan ha lite valfritt mjöl/havregryn i också och då kan man ta i bakpulver också 😉

  1. När en steker pannkakor så kan man ta en kastrull med vatten och koka upp med en tallrik som lock. Pannkakorna håller sig varma på ”tallriks-locket” och den plattan stänger en av när det börjar koka så det inte behöver dra onödig energi. (Tips från en gammal Vår kokbok)

  2. Jag har ett gäng bananer på vänt för att bli pannkakor framåt helgen 🙂 Gillar när de är bruna och mjuka. Jag äter fortfarande mjöl så jag brukar ha nån halv dl mjöl i.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *