Kokos- och saffranstoppar

Här har ni ett extremt enkelt, hälsosamt och gott bidrag till julfikat. Passar utmärkt att göra om man har övermogna bananer hemma, ju mognare de är desto sötare är de. Jag gjorde två varianter, en med saffran (lite lyxigare och dyrare) och en med kardemumma och vanilj som också blev väldigt god. Gillar man choklad kan jag tänka mig att kakao är gott att smaksätta med också!

Saffran- och kokostoppar ca 15 stsaffranstoppar
2 väl mogna bananer
2,5 dl riven kokos
1/2 pkt saffran

Mosa bananerna med en gaffel och arbeta sedan in saffran och kokos till en smet. Mosa runt ordentligt så allt blandas. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Forma kokostoppar av smeten och grädda i ugnen i 15 minuter.

3 kommentarer

  1. Hej! Tack för receptet! 🙂 Jag gjorde dessa till julafton. Bytte ut saffran mot 2 msk kakao. De blev torra (kanske gräddade dem för länge). Jag tyckte de var helt okej men min systers kommentar var: ”-Akta på dig- jag måste spotta ut den här gummisaken”. Ingen kritik mot dig på nåt sätt, bara synd att min syster inte gillade dem

    1. Men va tråkigt! Kanske för att kakao blir lite mjöligt och mer ”volym” än saffran. Hackad choklad hade nog varit bättre. Har flera som gjort saffran varianten som gillade dem! Eller så gräddades de kanske lite länge. Synd att det inte gick hem!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *