Nyttig och underbart god tonfisklasagne med keso

När syrran ber om att få en ny tonfiskrätt serverad blir jag överlycklig. Jag har lyckats vända henne från att inte gilla tonfisk till att önska det till middag. JIPPI! Så eftersom jag var sugen på lasagne gjorde jag en ny spännande kombo. En god och grönsaksfylld tonfisksås fick ersätta köttfärssåsen och keso ersatte bechamelsåsen. Resulatatet blev fantastiskt J Det går också mycket snabbare att laga den eftersom det är färre steg än i en vanlig lasagne. Tonfisken behöver inte brynas utan vänds bara ner i såsen och keso behöver du bara öppna förpackningen på. Extra proteinrikt, härligt gott och billigt. Passa på att göra dubbel sats för denna var riktigt god som matlåda och perfekt mat efter träningen.

Nyttig och underbart god tonfisklasagne med keso 2 (rejäla) port
Ca 50 g morötter
1 liten gul lök
250 g krossade tomater
50 g zucchini
1 krm cayennepeppar
2 krm salt och peppar
1 burk tonfisk (ca 170 g)
1 krm citronpeppar
0,5 dl vatten

250 g keso
Lasagneplattor, gärna fullkorn
Riven ost

Sätt ugnen på 250 grader. Riv morötter och zucchini. Hacka löken och fräs allt tillsammans i en lite djupare panna. Slå över tomatkrossen och krydda med cayenne, citronpeppar, salt och peppar. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner i såsen. Tillsätt vatten och låt småputtra medan du tar fram lasagneplattorna och en ugnsform. Börja med ett litet lager tonfisksås. Lägg sedan på ett lager plattor, ett lager tonfisk och ett lager keso. Upprepa igen (beroende på hur stor form du har) och avsluta med plattor keso och toppa med oregano och riven ost. Gratinera i ugnen i ungefär 20-25 minuter.

Kostnad per portion: ca 12 kr

Jag vet att det är något längre tid än vad mina recept brukar ta, men det var så gott och gör du dubbel sats får du många bra matlådor!

  1. Jag tycker inte om tonfisk. Efter att ha ätit skolans lasagne tycker jag inte om det heller, men det här var en smakupplevelse. Den här rätten ska jag göra fler gånger. Tack och kram !

  2. Har alltid tänkt att jag avskyr tonfisk, men jag gav detta receptet ett försök ändå eftersom du skrev att det var så gott. Sitter och äter just i detta nu och det var faktiskt MYCKET gott!! / Glad student!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *