Grymt goda och nyttiga morotsmuffins

I samarbete med matspar.se
När jag startade bloggen (för mer än 6 år sedan!!) var min första uppgift att gå runt i de vanligaste matbutikerna, skriva ner kilopriset på alla varor jag kunde tänka mig använda för att sedan skapa ett Excel ark med alla priser. Sedan läste jag alla reklamblad om extra priser, lärde mig när saker och ting var i säsong och jämförde vilken butik som erbjöd vad. Det har blivit liiite enklare sen dess. I och med att man kan handla mat från nätet idag är det lättare att kolla upp priser och få en överskådligare blick på kampanjer/extrapriser mm. Dock tycker jag det är lite svårt, för det kan variera så mycket mellan de olika hemsidorna. Därför tyckte jag det var kul när jag upptäckte sidan www.matspar.se. Här kan man nämligen jämföra mat online och se var din matkasse blir billigast. Har sett några personer som räknat själv och jämfört alla hemsidor, men detta är ju mycket smidigare. Klicka i dina varor och se var den blir billigast. De har en egen kategori för vegetariska och ekologiska produkter, stor tumme upp för det! Att handla mat online sparar också på miljön då färre tar bilen och handlar och leveranserna kör en gemensam rutt. Det är också lite extra skönt för oss utan bil att få varorna hemkörda när man storhandlar.

Mandelmjöl är en vara som du kan fynda billigt i vissa butiker och svindyrt i andra. Men har du väl hittat det för ett bra pris tycker jag du ska prova baka dessa grymma morotsmuffins. Härligt saftiga och kryddiga! Lika bra som fika eller mellanmål eftersom de är fria från vitt socker och vitt mjöl. Istället fulla med näring och vitaminer 🙂

Grymt goda och nyttiga morotsmuffins 10 st
1 dl (45g) havremjöl (mal havregryn till mjöl i en matberedare)
2 dl (90g) mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2-3 tsk kanel
2 krm nejlika
1/4 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
3 msk kokos- eller rapsolja
2 stora morötter rivna (265g)
6 färska dadlar (45g)
3 ägg

Mixa dadlar till en puré tillsammans med ägg till en jämn smet i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt de övriga ingredienserna i matberedaren och mixa tills du får en tjock smet. Smörj muffinsformar med kokosolja eller använd silikonformar. Fyll formarna med smet och grädda i ugnen på 175 C i ca 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna.

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *