Goda och nyttiga bananpannkakor

När man är ute och reser som jag är nu inser man hur skönt det är att vara hemma där man har ett bra basförråd av grejer. Men jag lagar fortfarande lika mycket mat, man får bara försöka hitta på rätter som innehåller enkla ingredienser. Vilket jag alltid försöker använda när jag skapar recept till er 😉 Detta är ett recept med 3 ingredienser men som ändå innehåller det massa nyttigheter. En perfekt maträtt efter träning då den innehåller kolhydrater och protein. Man kan göra halva receptet om man vill ha det som ett litet mellanmål och det passar jättebra med en klick keso, jordnötssmör (100% nötter) eller bär. Funkar även som frukost. Ja när som helt enkelt. Du måste bara prova!

Goda och nyttiga bananpannkakor 1 port
1 banan
2 ägg
1/2 tsk kanel

Mosa bananen och blanda den ordentligt med äggen. Rör ner kanel. Värm en stekpanna och en liten klick smör eller olja. Stek små plättar på medelhögvärme, någon minut per sida. Servera med frukt, bär, keso, nötter eller vad du är sugen på.

Kostnad per portion: ca 5 kr

  1. Detta ”receptet” har jag lärt mig av fitnesstjejer och gjort många år nu 🙂 Börjar se det på fler och fler ställen där det dyker upp nu, vilket är kul.
    Jag ville bara dela med mig av ett litet tips om man blir trött på kanelsmaken efter en stund. Då kan du byta ut kanelen mot äkta bourbon vanilj, ocg supergott med några hallon på toppen av pannkakan då med 😉
    Tack än en gång för en superbra blogg!!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *