Egna pitabröd med het kycklingröra

Att äta pitabröd med röror är både gott och enkelt. Här har jag provat mig på att baka egna pitabröd för att få en grövre men samtidigt billigare variant. Å visst blev det så! Hela baket kostar ca 8 kr vilket blir 0,5 kr per bröd. Du kan äta dem med vilken röra som helst, eller lika gärna till frukost och mellanmål. Men här kommer i alla fall recept på en het och enkel kycklingröra. Röran går på under 10 min och baket på under 10 kr. Smaklig spis! 

Egna pitabröd med het kycklingröra 2 port
Ca 300 g kycklingfilé
1 msk tomatpuré
2-3 krm cayennepeppar
1/2 msk vatten
50 g vitkål
Salt och peppar

Skär kycklingen i bitar och hacka vitkålen. Stek kycklingen och krydda med salt och peppar. När den nästan är klar, tillsätt vitkålen och stek med någon minut. Häll sedan på vattnet, tomatpurén och cayennepeppar. Låt gojsa ihop sig en stund och servera sedan med brödet.

Kostnad per portion: ca 11 kr

Grova pitabröd ca 16 st
Ca 10 dl vetemjöl special med fullkorn
1/2 msk olja
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt

Smula jästen i vatten, 37 grader varmt. Tillsätt olja, salt och en del av mjölet. Arbeta degen och tillsätt mer och mer mjöl tills degen känns fast, men den ska ändå vara ganska lös. Täck över med en bakduk och låt jäsa i 1 timma. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i ca 8 minuter och vänd på plåten efter halva tiden.

Kostnad 16 st: ca 8 kr (0,5 kr styck)

  1. SV:
    SV;
    Inte alls. Att leva en FF-livsstil en lång tid är nog inte så hälsosamt i längden med tanke på kaloriunderskott, träning varje dag och för lite fett. Detta är alltså bara en form-toppning.

    Klart jag vill behålla mina resultat. Men för att jag äter ”vanligt” igen så betyder det inte att jag kommer se ut som innan – det vore väldigt meningslöst, hehe. Det handlar kort och gott om att forma kroppen och sen kommer jag äta lite mer som jag vill. Oftast handlar det i slutändan om kalori in och ut.

    Hmm ta med… I princip äter/åt jag redan det som finns i schemat innan, bara mer av allt och sötsaker. Så det skulle väl i så fall vara lite nya styrkeövningar 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *