Smarriga vegoburgare med het tomatsalsa

Här är det samma recept på biffarna som biffarna här men med helt nya smaker. Det bästa med mat är att man kan variera så mycket att samma innehåll kan bli två helt olika rätter. Här har jag lagt biffarna med en het tomatsalsa i bröd och ätit som hamburgare, mums! Det blir mer salsa än vad som får plats i bröden som du antingen kan dippa grönsakerna i eller ha som bas i någon annan rätt 😉

Smarriga vegoburgare med het tomatsalsa 2 port
1 burk kikärtor (ca 380 g)
1 ägg
1/2 gul lök
1 krm cayennepeppar
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Olja till stekning

200 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk oregano
2 krm cayennepeppar
1/2 gul lök
Salt och svartpeppar
2 hamburgerbröd fullkorn

Börja med salsan som bara blir godare ju längre den får puttra. Hacka löken för hand eller i en matberedare, hälften till biffarna och hälften till salsan. Stek tillsammans med vitlök och häll sen på tomaterna, krydda och låt puttra tills resten är klart. Häll av vattnet från kikärtorna, skölj dem och kör i matberedaren med kryddorna och löken, har du ingen matberedare går det bra att mixa med mixerstav. Knäck i ägget och blanda om. Sätt på stekpannan och häll i olja. Klicka ut smeten till 4-6 biffar. Smeten är ganska lös så du får forma dem i pannan. Stek på medelhög värme i några minuter på varje sida, vänd dem försiktigt! Rosta gärna bröden och servera med biffarna, tomatsalsa och grönsaksstavar.

Kostnad per portion: ca 12 kr

  1. hej! jag gjorde biffar på kidneybönor och kikärtor, dessa var väldigt svåra att vända för de föll isär hur lätt som helst. men himmel vad goda de blev! ska testa ha i lite mjöl, det var det en annan bloggerska som hade. tack för inspiration!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *