Köttfärs- och vitkålsgratäng med smak av kanel

Vitkål kan du alltid hitta billigt! Ett vitkålshuvud är superbra att ha i kylen. Den håller längre än vanlig sallad och den är perfekt som utfyllnad i woker och såser. Här steks den med soja och kanel vilket blir väldigt gott. Köttfärsen tillagas i ugnen så du behöver inte försteka den. Snabbt och gott, och framförallt väldigt billigt! Min melodi 😉

Köttfärs- och vitkålsgratäng 2 portKöttfärsochvitkålsgrtäng

300 g vitkål
200 g köttfärs
1 tsk soja
2 krm kanel
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1,25 dl kokande vatten
1/2 köttbuljongtärning

Hacka vitkålen. Fräs mjuk i en panna. Tillsätt soja och kryddorna. Rör ut köttbuljongtärningen i hett vatten. Blanda köttfärsen med kålen i en ugnsform. Häll på buljongen och gratinera i ugnen i 15 minuter. Servera med gott bröd, kokta gryn eller ris.

Kostnad per portion: ca 10 kr

  1. Hej! Vill börja med att säga att du har en grym blogg, har precis hittat till dig. Och vet redan nu att jag kommer följa dig.
    Jag har en fråga om hur du gör när du räknar ut hur mycket maten du lagar kostar?
    Tar du med exakt alla varor, har du redan uppskrivet ungefär vad en 1dl mjöl kostar om du skulle ha de i maten. Vill ha lite tips på hur. Jag jämnför mycket priser mellan butikerna men har aldrig riktigt orkat räknat ut exakt vad mina måltider kostar per portion, men skulle gärna vilja börja.
    Tack på förhand

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *