Hemmagjorda morotsbiffar

Ofta är det köttet som är det dyraste i matkorgen. Think outside the box och hitta goda recept som inte innehåller kött. Dessa morotsbiffar är gudomliga och innehåller ägg som ger dig protein. Vill du ändå ha lite kött till kan du steka några skivor skinka eller bacon och strimla över. Ät i bröd som hamburgare, till en matig sallad, med ugnsrostade grönsaker eller med potatismos.

Hemmagjorda morotsbiffar 2 port
1 msk havregryn
1/2- 1 msk vatten
3-4 morötter
1 ägg
1/2 gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning

Mät upp havregryn i en bunke och häll på vatten så att det just täcker, låt det förvälla medan du gör resten. Finriv morötterna (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint. Blanda havregrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet. Salta och peppra. Vill du ha mer spicy kan du ha chili och vitlök annars är timjan väldigt gott till morötter. Häll lite olja i pannan och klicka ut små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 3-4 minuter.

Kostnad per portion: ca 3 kr

Jag valde att jämföra dessa med färdigköpta morotsbiffar som finns i frysdisken. Du sparar både pengar och onödiga tillsatser på att laga egna. Det är galet enkelt också 😉 I butik kostar lika många morotsbiffar 27 kr. Dyrt och onödigt, lägg de pengarna på något roligare istället!

18 kommentarer

  1. Inget bra recept alls. Det blev stekta morötter med havregryn och ägg, inga biffar. Höll inte ihop för fem öre hur försiktig jag än var. Besviken

  2. De blev väldigt goda!
    Jag gjorde halva receptet (använde ett dvärg hönsägg, kommer pröva med 2-3 vaktelägg också) och fick det till att hålla ihop väldigt fint! Kommer definitivt göras igen, är less på att betala så mycket för vegetariskt ”kött” i affären =)

  3. Enkla och goda att göra. Lyckades efter många om o men att få mina biffar att hålla ihop. La till lite ströbröd så blev de finemang! Tack för ett bra recept 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *