Enkla fiskbiffar med vackert mos

Jag har kommit fram till att biffar är den perfekta maten. Det går att göra på så många olika sätt, med köttfärs, på kikärtor, tonfisk, vegetariska, på morötter eller på kyckling Idag blev det en ny variant nämligen fiskbiffar som åts med ett gott mos gjort på ärtor och potatis. 

Enkla fiskbiff med vackert mos 2 port
200 g vit fisk
1 ägg
2 potatisar
200 g ärtor
En klick smör
Salt och peppar
2 morötter

Skala potatisen och dela i små delar (då blir det kortare koktid). Låt potatisen koka ett par minuter och tillsätt sedan ärtorna. Mixa fisken i en matberedare eller med mixerstav, blanda i ägget och salta och peppra. Forma till biffar och stek på båda sidor på hög värme för fin yta och sänk sedan värmen och stek färdigt. När potatisen är mjuk häller du av vattnet i en liten skål. Mixa eller mosa potatisen och ärtor och späd eventuellt med lite av buljongen. Bland i en klick smör och server med biffarna och morotsstavar.

Kostnad per portion: ca 10 kr

  1. Mycket gott! Har nu gjort fiskbiffar efter ungefär detta recept. Jag tog en portionsbit lax som säljs styckfrysta 4 st. Jag mixade den med en liten scharlottenlök, lite sambal oelek och ett ägg, det blev löst så då hade jag i lite vetemjöl och ströbröd. Till det potatismos (hade ej ärtor).. Tack för receptet!!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *