Wraps med italiensk bönröra och köttfärs

En supersmarrig bönröra med goda smaker från soltorkade tomater, basilika och vitlök. Kolla en extra gång på innehållförtäckningen när du köper soltorkade tomater. Den bör bara innehålla tomater, olja, vinäger och kryddor. Men vissa jag kollade på hade både socker och E-ämnen tillsatt. Du kan också köpa torkade tomater, då behöver du lägga dem i blöt först (hett vatten). Du behöver egentligen inte ha köttfärs till wrapsen eftersom bönorna bidrar med både protein och långsamma kolhydrater. Jag hade lite hemma så stekte det till. Röran funkar bra som tillbehör, dipp eller mellis. Ni måste prova!

Wraps med italiensk bönröra och köttfärs 2 portitaliensk bönrör
115 g blandade bönor
1 liten vitlöksklyfta
1/2 tsk basilika
1 krm svartpeppar
1 tsk olivolja
1 tsk vatten
2 soltorkade tomater

100 g köttfärs
150 g morötter
Svartpeppar

2 fullkornstortilla bröd

Skölj bönorna och finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda med pressad vitlök, olja, vatten, och kryddor. Rör om och mosa något med en gaffel, men inte för mycket, det är gott att det finns lite hela bönor. Men gillar du inte det kan du istället mixa med en mixerstav 😉 Låt stå medan du fräser upp köttfärsen och rivna morötter. Krydda med salt och peppar. Bre ett lager av bönröra på wrapbrödet, toppa med köttfärs och lite salladsblad. Smaklig spis!

Kostnad per portion: ca 10 kr

  1. Tack, Sally! Det är snarlikt mitt (jag har färsk basilika), men ska pröva Ditt nästa gång. I går bjöd jag mina lunchgäster på Din goda torsk med havregryn, timjan och morots – och potatispurè.Då hade jag min bönsallad till. Det blev succé´. Kram

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *