Morot- och fetaostbiffar med broccolimos

Tittade in i kylen här om dagen med kurrande mage och upptäckte att den ekade ovanligt tomt. Men hittade ett paket fetaost, några morötter och ägg så ett par vegobiffar kunde jag nog allt få till. Supergoda blev de och det är så himla smidigt att laga biffar och bollar i ugnen, man hinner röja köket och behöver inte vakta spisen.

Morot- och fetaostbiffar med broccolimos 2 portFetaostbiffar
350 g morötter
2 ägg
100 g fetaost
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 krm svartpeppar
1 krm salt

250 g broccoli
1 tsk citronpeppar
Rågbröd

Sätt ugnen på 250 grader. Skala morötterna och dela i 3-4 bitar. Kör i matberedaren. Har du ingen matberedare kan du riva morötterna. Tillsätt ägg, fetaost och kryddorna till en smet. Forma fyra biffar och lägg på bakplåtspapper. Stek i ugnen i 15-20 minuter tills de är fasta och genomstekta. Koka undertiden broccoli och häll sedan av kokvattnet och mixa till ett mos. Smaksätt med citronpeppar. Servera biffarna med mos och en skiva rågbröd. Trevlig måltid!

Kostnad per portion: 13 kr

      1. Haha!! 😛 Mmmmm…. Tyvärr… Men det är rätt skönt att vara uppe ensam på nätterna utan att nån stör… och jag har alltid varit en nattuggla, fast det har blivit värre med åldern…! :-/

  1. Hej! Jag upptäckte din blogg nyligen. Helt underbar! Testade göra broccolimoset idag och woow varför har man inte testat detta innan. Ska bli jättekul att laga fler av dina recept! Tack att du delar med dig!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *