Så sparar du pengar i sommar

Sommaren är i blom, även om vädret ibland verkar svika oss. Men så är det ju varje sommar eller hur 😉 Hur som helst, sommaren är den tid vi vill kunna njuta och ha lite vardagslyx. Oavsett om du lever utan studiebidraget dessa månader, har lyckats få sommarjobb eller helt enkelt vill hålla inne på pengarna har jag samlat lite tips till hur du kan njuta av sommaren på Skippa nudlarnas vis 😉

Bra och billig sommarmat
Du ska alltid handla efter säsong. På sommaren har vi som mest lokalproducerat och färska råvaror och du kan helt klart njuta av det som annars kan kännas för dyrt. Svensk färskpotatis kostar inget, priset på jordgubbarna sjunker varje vecka, sillen reas ut efter midsommar, grönsaker som vaxbönor, salladslök och tomater är som billigast. Handla gärna på markander, torg eller direkt från gården om du bor nära en.

Självplock av jordgubbar
Självplock av jordgubbar

Självplock
Googla upp om det inte finns någon odlare nära dig som erbjuder självplock. Varje år åker vi och plockar jordgubbar för halva literpriset och fyller både magar och frys. Och man betalar bara för det man tar med sig därifrån så visst smaskas det under tiden. Det är också en trevlig aktivitet, roligare än att åka till butiken.

Utnyttja trädgården
Om du inte har en trädgård med massa gott så har du säkert någon i din närhet som har. Många får fina skördar men hinner inte ta hand om det, så kolla om de vill dela med sig. Själv brukar vi ge bort både rabarber, äpplen och squash och då brukar vi ändå äta mycket av dessa råvaror. Erbjud dig att hjälpa till i trädgården, kanske klippa gräs osv i gengäld.

Grilla mycket grönt
Grilla mycket grönt

Grilla grilla grilla
Så fort vårens första strålar börjar skina står varenda svensk ute vid grillen. Men man måste inte grilla oxfile varje gång. Se till att ha goda, billiga och mättande tillbehör som linshummus, timjanssallad och somrig bönsallad. Våga också grilla mer grönsaker och fisk. Rekommenderar verkligen dessa fiskpaket. Och ska du grilla egna hamburgare, gör detta hamburgerbröd till så behövs inte så många burgare.

Kör ett eget Halv åtta hos mig
Är ni ett gäng som alla är hemma i sommar och vill lyxa till vardagskvällarna? Kör en egen omgång av succéprogrammet ”Halv åtta hos mig” men bestäm att kvällen inte får kosta mer än en viss summa. Du lägger lite mer pengar en kväll men får sedan njuta av god hemlagad mat och trevligt sällskap resten av veckan.

Matlådan är godare ute
Matlådan är godare ute

Pick nick
Ni vet att jag är ett stort fan av matlåda. Och vad är bättre än att äta matlådan ute i det gröna? Gå ihop ett gäng och kom överens om att ni ska laga en rätt var som räcker till alla och njut av ett härligt knytkalas.

Spela spel
Kubb, kortspel, brännboll eller klassisk femkamp. Det finns många billiga sätt att umgås med dina vänner. Samtidigt kan du få lite härlig motion.

Gratis nöjen
Kolla in sajter som www.gratisistockholm.se och www.gratisnojen.se för tips om vad du kan hitta på där just du befinner dig!

Underbart bad på västkusten
Underbart bad på västkusten

Ta ett dopp
Passa på att bada vid något av Sveriges underbara allmänna badplatser. Vem behöver åka till Mallorca? Ta med en termos om vädret inte är med dig, eller gör som våra finska vänner och basta emellan 😉

Utnyttja skogen
Fick också en toppenbra kommentar, utnyttja den svenska skogen. Det spås bli ett bra svampår och har du tur kan du hitta både blåbär och lingon. Erbjud dig att plocka åt de som är lata så kanske du kan få något annat i gengäld 😉 eller fyll din egen frys så du har resten av året också 😉

Ha en underbar sommar!

  1. Bra tips! Du får gärna ta med att man kan plocka bär och svamp i skogen också, i år ska det tydligen bli ett fantastiskt svampår! Man kan plocka både till sig själv och kanske sälja till sina nära som är för lata 😉

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *