Glada nyheter och massa matinspo

Jag brukar inte vara så personlig här på bloggen utan hålla mig till matlagning. Men nu har det hänt så mycket skoj att jag måste dela med mig. För det första började jag på universitet på riktgt i veckan. Jag har ju pluggat på distans i flera år och har bara ett år kvar innan jag kan ta examen men i höst har jag valt att läsa på plats på Stockholms universitet. Det känns jättekul att få träffa lite andra studenter och gå på riktiga föreläsningar, seminarier osv. Har redan blivit några student lunchlådor. Kommer självklart dela med mig av fler 😉

Bild lånad från Fastighetsbyrån

Den andra nyheten är ATT JAG HAR KÖPT LÄGENHET!! Mitt första egna riktiga hem efter att ha flyttat runt och bott i en resväska i 6 år. Det känns helt fantastiskt, jag har jobbat extremt hårt, sparat pengar under en lång tid och att kunna investera i ett hem känns underbart. Köket var centralt i mitt letande och ser fram emot att kunna bygga upp ett matförråd med massa härliga vegetariska råvaror och kunna bjuda hem massa vänner på middag.

För att runda av kommer en liten ”matveckan som har gått” från Instagram. Om ni inte följer mig där redan så heter jag @skippanudlarna.  
Mornarna börjar med värmande gröt med sommarens bär från frysen. Tröttnar aldrig på gröt, det är enkelt, gott, mättande, billigt och snabbt. 
Söndagen avlutades med pizzakväll. Hemgjord botten på råg och dinkel, tomatsås, rostade grönsaker och ruccola. Använde en extremt smart pizzaställning som jag fyndade på Lidl där man får plats med fyra runda pizzor i ugnen samtidigt. Kolla om det finns någon kvar vetja! 
Resten av familjen åt fisk så jag blev lite smak-inspirerad och lagade hackad spenat (som jag alltid åt till fiskpinnar en gång i tiden), marinerade fänkål i dill och citron och stekte två quornfiléer jag hittade i frysen. Smakade så klart inte fisk (det ville jag inte heller) men var jättegott och fräscht ändå! 
Vi har så mycket zucchini i trädgården att jag till och med drömde om att svarva zucchini 😛 Men det är ju så gott med zucchininudlar och här blev det asiatisk touch med sesam- och ingefärsstekta sockerärtor samt svamp och sojafärs. 
Snabbmat i min smak, kokta rödbetor, spenat och mixade bönor. Pressad citron och peppar på det. Mums!

Tycker ni om såna här inspo-inlägg också, även om de inte har kompletta recept som mina vanliga inlägg?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *