TV4 länkar och recept på rödbetsråris med pepparwok

Nu har jag landat hemma igen efter förmiddagens sändning i TV4. Kollade ni, vad tyckte ni?  De första klippen finns uppe på tv4s hemsida, här  och här 😀 Tänkte i alla fall lägga ut recepten här i bloggen. Men som tidigare delar jag upp dem på flera inlägg.

Vi börjar med rödbetsråsiset och pepparwoken. Jesper från TV4 diggade riset och jag hoppas att ni gör det också! Att blanda råa rödbetor i riset tillförde inte bara färg utan även massa god smak. Det blir då saftigare när man värmer upp det dagen efter.  

Rödbetsråsis med pepprig fläskwok 2 persrödbetsris medfläskwok
Ca 2 mindre rödbetor
2 port råris
200 g fläskkött
100 g morötter
1 liten rödlök
1/2 dl vatten
1/2 msk soja
1/2 tsk salt
Ordentligt med peppar

Börja med att koka råriset enligt instruktion på förpackningen. Skala rödbetorna och kör dem sedan i matberedaren för att hacka dem i små bitar (går att riva på rivjärn också). När riset kokat klart blandar du ner rödbetorna och smakar av med salt. Låt rödbetorna värmas med riset i någon minut. Om du har tid så kan du steka rödlöken till woken i strimlor på medelhög värme så den blir härligt mjuk, men det funkar att börja med att bryna köttet direkt. Bryn köttet i strimlor och tillsätt sedan morötterna som du strimlat med en skalare. Ta även med rödlöken. Stek några minuter innan du häller på vatten och soja. Låt puttra medan du väntar på riset. Smaka av med salt och ordentligt med peppar.

Kostnad per portion: ca 11 kr

 

  1. Jag lagade den här rätten dag och den blev jätte god! Jag är student och bor i London så den här blogen använder jag flitigt för att få ner kostnaderna men samtidigt äta gott och nyttigt. Tack!

  2. Jag ska verkligen testa riset, låter verkligt gott!! Ska jag använda färska rödbetor som bara rivs/matberedes och blanda med riset, och skippa den klassiska kokningen? 🙂

  3. Pingback: cizsi

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *