Matrapporten 2016

Food and friends har släppt sin årliga undersökning om attityder, beteende och vanor kring mat. Hela rapporten kan du läsa här. Tycker såna här undersökningar är jättespännande, hur tänker svensken när det kommer till mat. Jag fattar ju att alla inte älskar, brinner och tänker på mat så som jag gör, men faktum är att hela 80% av svenska folket anser att de är matinresserade. Det tycker jag låter alldeles underbart! En annan glad nyhet är att 26% kommer minska sin köttkonsumtion under 2016. Jag hoppas att i slutet på året kommer ÄNNU fler att minska på konsumtionen av kött. Du behöver inte bli vegan på en gång, men byt ut några måltider i veckan mot grönare alternativ. Folk äter redan idag vegetariskt oftare än vad man gjorde under 2015. Jag älskar att laga grytor, soppor, vegobollar och biffar. Kolla in för mer vegoinspiration under kategorierna vegetariskt och vegansktLiba mousakaLibanesisk moussaka med hemgjort bröd
Vegansk tacotårtaVegansk tacotårta till fredagsmyset kanske? FullSizeRender-2Bilder från min instagram @skippanudlarna 
33% får inspiration till matlagning via matsajter på Internet och 21% från sociala medier som Instagram och Facebook. Jag hoppas att jag genom mina kanaler här på bloggen, Facebook och Instagram (@skippanudlarna) kan inspirera även dig till matlagning. Då den tredje viktigaste faktorn när svensken handlar är att det ska vara bra pris/billigt så verkar jag ju med mina billiga recept ligga rätt i tiden 😉

Hur tänker ni kring mat? Vad är viktigt, vad lagas oftast hemma, hur inspireras ni och hur tänker ni med vegetarisk mat? Dela gärna med er! 

  1. Jag äter kött, men hemma lagar jag bara vegetariskt. Dessutom väljer jag veg när jag kan, men står valet mellan att vara hungrig och att äta kött så äter jag kött. Och om det finns ”bra” kött kan jag välja det även ute, typ närproducerat, ekologiskt och i säsong (inte lamm på våren tex).

    Jag har haft matkasse i många många år och älskar det, slippa planera, slippa ha kylen full av halvanvända förpackningar. Tror inte det blivit så mycket dyrare för mig.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *