Hur man lyckas med matlåda-hitta din matlådetyp

Oavsett om du är ny på det här med matlåda eller om du är inbiten kan vi nog enas om att det handlar om att få in en rutin. Det kommer att krävas planering men det kommer vara värt det. För att lyckas får du fundera på vad som passar dig bäst. Är du en storkokare, kvällsfixare eller morgonlösare? Jag har dykt ner i mitt arkiv för recept som passar just din typ.

Storkokaren: Du lägger helst 2 timmar på söndagen och lagar och förbereder veckodagarnas luncher. Det blir lite svettigt men du får det gjort och kan slappna av och enkelt ta med en matlåda varje morgon. Detta är recept som passar dig:
Tonfisklasange med keso
Helgrillad kyckling
Örtiga bönköttbullar med tomatsås

tofisklasagnematlda
Tonfisklasange med keso

Kvällsfixaren: Du gillar att laga mat och har svårt att tänka dig att ätasamma lunch flera dagar i rad. Du lagar middag varje kväll och kan därför göra en extra portion som du kan ta med dagen efter. Då rekommenderar jag dessa recept:
Fisk i gudomlig morotssås
Pumpasoppa med linser och kardemumma
Kanel, kyckling och kikärtspanna

Kanel, kycling och kikärtsg
Kanel, kyckling och kikärtspanna

Morgonlösaren: Shit juste,Matlådekampen var det ja! Vad kan jag snabbt slänga ihop så jag har matlåda med mig? Om detta är du är det nog bäst att börja fundera på att bli lite bättre på planering men jag har några recept för dig medan du lär dig 😉
Italiensk sista minuten tonfisksallad
Snabbt kasslerhack
Somrig bönsallad

bild-2
Sista minuten tonfisksallad med italienska smaker

 

  1. Jag lagar alltid extra portioner och sen fryser jag in dem. Tar istället något äldre ur frysen, kanske förra veckans rester, och så äter jag det. Perfekt och snabbt att tina i mikro om man lägger fram i kylen kvällen innan!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *