Gyllene fiskbiffar med kokoskokt bulgur

För mig finns det tre sätt att göra matlådor på. Antingen så ställer man sig och göra storkok och får flera lådor klara samtidigt. Om man inte vill äta samma rätt hela veckan kan man frysa in några portioner. Andra sättet är att på morgonen eller kvällen snabbt slänga ihop en matlåda eller sallad. Tredje sättet är som jag gjorde igår. Lagar extra mycket till middag och tar med resterna dagen efter. Mat ska ju ändå lagas på kvällen och om man kokar en eller två deciliter bulgur påverkar ju inte arbetsinsatsen 😉

Så igår kväll lagades grymt goda fiskbiffar med kokoskokt bulgur. Bulgurn kokas i kokosmjölk för det blir krämigt, smakrikare och är godare att värma upp. Fiskbiffarna däremot mina vänner, här snackar vi succé. Mitt middagssällskap gav alla tummar upp och undrade VAD för lyxigt jag hade i biffarna. Det gissades både på rökt och vanlig lax. Nope, fick jag meddela, det var härligt billiga ingredienser men som tillsammans smakade både lyxigt och dyrt. Nääästan för gott för att ha i matlådan, men jag klagar inte!

Middag och matlåda fixas samtidigt. Snabbt, smidigt och enkelt!
Middag och matlåda fixas samtidigt. Snabbt, smidigt och enkelt!

Gyllene fiskbiffar med kokoskokt bulgur 3 port
100 g morot
400 g fryst vit fisk (som tinat i kylen under dagen)
1 ägg
1 tsk citronpeppar
1 krm salt
1 krm cayennepeppar

2 dl bulgur
2 dl kokosmjölk
1-2 dl vatten
1 krm cayennepeppar
Ev citrongräs som utbankas och får kokas med

Börja med att skala och skiva morötterna och kör till små bitar i matberedaren. Tillsätt den tinade fisken, ägg och kryddor och kör till en färs. Koka bulgur som vanligt men med hälften kokosmjölk, hälften vatten. Värm en panna med olja och forma 6 biffar. Stek först på hög värme för fin yta men sänk sedan. Stek ca 5 minuter på varje sida. Servera med kokt broccoli och njut.

Kostnad per portion: 16 kr

9 kommentarer

  1. Här görs nästan alltid matlådan med att man gör mer mat på kvällen. Ibland blir det att jag tar t ex grillad kyckling ur frysen och gör en sallad till och ev rest pasta. Gillar inte att frysa pasta och ris, smakar inte gott. Fryser dock in positioner av köttfärssås mm. Perfekt att ha som låda eller kvällsmat när inspirationen tryter!

  2. Pingback: Fisk | w100mat

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *