Smarta mellanmål till matlådekampen

mellis

För mig är mellanmål väldigt viktigt. Jag känner att blocksocker och energin nivån hålls på en jämn nivå och man slipper eftermiddagsdippen som annars snabbt kommer krypandes. Några av er som är med i matlådekampen får lunch i skolan och då låg ert fokus på att ta med mellanmål istället. Här kommer några mellanmål som är lätta att ha med sig.

Kokta ägg är en snabb och enkel proteinkälla att ta med sig. Håller sig hela dagen i väskan och flera dagar i kylen.

Frusna bär och frukt i yoghurt, keso eller kvarg. Ska du ta med dig mellanmål men har inte möjlighet att ställa in det i kylen? Då kan du trycka ner frusna bär i kvargen eller keson så kommer de hjälpa till att hålla kallt tills det är dags att äta.

LinshummusHummus med grönsaksstavar. Hummus är ett bra veganskt mellanmål, går att variera i oändlighet med kryddor och ingredienser. Du kanske vill prova min variant gjord på röda linser? 

Raw food bollar gjorda på nötter eller frön och dadlar eller annan torkad frukt. Goda med smak av pepparkaka, kokos eller lime.

Trailmix. Hinner du inte göra rawfood bollarna ovan så blanda ihop naturella nötter och torkad frukt i en påse. Billigare än att köpa färdiga små förpackningar som ofta är rostade i onyttiga oljor.

Bananpannkakor. Banan och ägg, så lätt är det! Brukar göra mina som plättar så är de lätta att äta. Bär som tinar under dagen är gott till.

Hemmagjorda mellanmålsmuffins. Enkla att ta med och håller blodsockret på en bra balans.

En hederlig dubbelmacka. Ta så grovt bröd med hela korn som möjligt, mättande pålägg som ost, kalkon, grönsaker. ägg eller humus.

Smoothies. Bär, frukt, grönsaker- variationsmöjligheterna är oändliga!

  1. Massor av bra tips! Jag brukar klara mig utan mellanmål, men äter mellanmål de dagar jag ska träna efter jobbet, då mest kolhydrater och lite protein 🙂 I dagens mellanmålslåda låg det mango, havtorn och keso!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *