Vegetariska världsdagen

Vegetariska världsdagen. En dag jag definitivt tycker att vi ska fira! Den infaller imorgon söndag den 1 februari. Jag dras mer och mer mot vegetarisk kost och älskar det! Och jag märker också att ni läsare uppskattar när jag publicerar vegetariska recept. Det behöver verkligen inte vara svårt att laga vegetariskt. Om man vill kan man direkt byta ut kött och kyckling mot Quorn- eller sojafärs/filéer/bitar i sina vanliga recept. Jag är dock mer för att laga andra rätter vegetariskt, d.v.s. genom att använda mig av bönor, kikärtor, linser och baljväxter med mera och skapa goda bollar, biffar, grytor och soppor. Därför kommer det också finnas en rad nya vegetariska recept i mitt kommande projekt som jag snart kan berätta mer om. Men under tiden får ni hålla till godo med mina vegetarsiska recept som ligger uppe på bloggen under ”Vegetariska rätter” 

Här är mina tre topp vego recept. Vilka är era? morotsbollar

Det är tajt mellan mina rödbetsbullar och mina morotsbollar. Tycker ni ska kolla in båda 😉

DSC_0042

Allt i ett grytan- Lins- och bulgurgryta med härlig kaneldoft

Asiatisk linsgrytaAsiatisk linsgryta med blomkål, fast om jag gör om den skulle jag nog slänga i en skvätt koksmjölk också 😉

Sen är jag en sucker för matiga pannkakor, så kolla gärna in mina morots-, spenat- eller squashpannkakor 😉

Glad vegodag på er!

  1. Linsgrytan är faktiskt det enda av dina tre alternativ som jag har lagat (fast jag bytte ut bulgur mot quinoa) och den var verkligen supergod!
    Vegetariska världsdagen säger du… Ja jag får väl fira den genom att bara äta vegetariskt hela dagen.. som jag gör alla andra dagar också!! 😛 😀

    1. Det tycker jag låter som ett alldeles utmärkt sätt. Det är väl som kanelbullens dag, man gör precis som man vill men kan någon bli inspirerad till att äta mer vegetariskt så blir jag bara glad 🙂 Kul att du gillade grytan, prova bollarna också, de är grymma!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *