Veganska falafelvåfflor med tahini och salsa

Halli hallå! Våffeldagen imorgon ju och så klart måste jag komma med någon annan variant än de klassiska. Föredrar matigare våfflor än de söta. Förra året gjorde jag rödbetsvåfflor med fetaost, recept har ni här.  Men i år hörrni, då snackar vi nyskapande. Som ni vet älskar jag falafel så falafel i våffel-form, vad kan gå fel liksom?? Inget kan jag meddela och det blev både festligt och gott tillsammans med salsa och tahini. Perfekt som förrätt eller innan de söta våfflorna. Eller som en härlig vårlunch som jag fick med syrran. Smaklig spis och glad våffeldag (imorgon)!

Veganska falafelvåfflor med tahini och salsa
2 våfflor (8 hjärtan) Falfel våffla
400 g kikärtor (kokta)
1,5 tsk paprika pulver
2 krm torkad koriander
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 tsk olja
1/2 rödlök
4 tsk växtbaserad mjölk eller vatten
2 tsk mjöl

Till servering: 
2 sellerisjälkar
1 tomat
1 halv rödlök
Tahini 

Skölj och mixa kikärtorna i en matberedare. Tillsätt olja, mjölk, kryddor, en halv lök och mjöl. Jobba ihop till en smet. Forma smeten till två bullar som du plattar ut lätt i handen. Sätt på våffeljärnet och pensla ordentligt med olja. Lägg smeten i järnet och tryck ut till kanterna med handen innan du stänger. Grädda i 7-8 minuter. Under tiden hackar du tomat och selleri. Låt tomaten rinna av i ett durkslag så den inte blir så blöt. Blanda ihop och ta fram tahini. När våfflorna är klara klipper du isär dem och toppar varje hjärta med lite grönsakshack och ringla sedan över lite tahini. Smaklig spis!

Kostnad per portion ca 13 krFalafelvåffla

  1. Hej, menar du en tetra a 400g eller ska jag koka 400g torra kikärtor? Verkar vara ett toppenrecept som jag gärna skulle prova!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *