Fyllda lunchbullar med tre olika fyllningar

Sugen på att baka under helgen? Här kommer ett recept på bröd med olika fyllningar. Bullarna är perfekta att ta med sig på picknicken, i matlådan eller bara att ta fram när man behöver få snabb energi efter träning eller som måltid. Istället för att göra mackor har du allt i ett. Ett gott bröd med grövre mjöl samt enkel och nyttig fyllning. Jag har gjort med tre olika fyllningar, men prova dig gärna fram med andra om du vill. Grunddegen och receptet på mina fyllningar kommer i alla fall här 😉

Fyllda lunchbullar med tre olika fyllningar ca 15-20 bullar
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 tsk salt
0,3 dl olja
ca 8 dl vetemjölspecial med fullkorn
3 dl rågmjöl
Mjöl till utbakning

Fyllning 1:
1 dl keso
100 g skinka i bit
1 tsk pesto

Fyllning 2:
2 hårdkokta ägg
185 g (150 g avrunnen vikt) tonfisk
2 tsk citronpeppar

Fyllning 3:
1 port köttfärssås alt stekt och kryddad köttfärs och tomatpuré

Blanda jäst och vatten. Rör ner salt och olja. Häll i mjölet i omgångar och arbeta i några minuter till en smidig deg. Låt jäsa i en timme. Gör under tiden i ordning fyllningarna du vill ha. Använder du köttfärssåsen se till att ta av innehållet och inte så mycket sås då det kommer att läcka ut. När degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord. Arbeta den med mjöl och rulla små bollar av degen. Platta ut med dina händer och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Klicka på din fyllning i mitten och vik ihop kanterna uppåt och nyp till ordentligt. Låt vila under en handduk medan du gör resten av bullarna och sätt ugnen på 250 grader. Grädda sedan bullarna i 10-15 minuter beroende på vilken storlek du gjort på dem. Klart!

Kostnad per bulle: ca 3 kr 

Tips. Gör gärna av ett helt paket jäst (dubbla receptet) och gör några frukostbullar eller baguetter utan fyllningar också. Då kan du fylla på frysen med gott och nyttigt hembakat bröd!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *