Bra matlåderecept del 1

Här kommer ett av recepten från det jag lagade i Nyhetsmorgon imorse. Jag delar upp recepten på flera inlägg 😉
Fokus för er som inte såg programmet låg på fördelarna med matlåda. Du kan spara stora summor pengar och det blir oftast nyttigare än om du köper färdig mat. Du sparar dessutom på miljön genom att ta vara på resterna. Här kommer 1:a recept. En ny variant på min köttfärssås. Denna gång ännu billigare med linser och grönsaker som drygar ut färsen.

Köttfärssås med mer än bara köttfärs

Köttfärssås är en klassiker i de svenska köken. Jag ser alltid till att göra en ordentlig sats så man kan frysa in så man alltid har ”snabbmat” hemma. Vill du göra mindre är det bara att minska i receptet. Min köttfärssås innehåller mycket mer än bara köttfärs och tomatpuré. Jag drygar ut köttfärsen som är det dyraste med grönsaker och linser. Tomatsmaken kommer från krossade tomater och stinget kommer från cayennepeppar. Resultatet blir en god mättande och billig måltid.

Köttfärssås med mer än bara köttfärs ca 14 portioner
Ca 900-1000 g köttfärs
150 g squash
2-3 morötter
1 stor gul lök
3×500 g krossade tomater
1 dl röda linser, okokta
1/2 msk salt
1/2 msk peppar
3 msk oregano
1 tsk cayennepeppar

Hacka löken och riv morötterna och squashen. Fräs i en panna och slå över på en kastrull. Bryn köttfärsen salta och peppra och blanda ner i kastrullen. Häll i de krossade tomaterna och linserna. Krydda med oregano och cayenne. Rör om ordentligt. Låt puttra i minst en kvart. Förslagsvis medan du kokar pastan.  Det du inte äter nu låter du svalna ordentligt innan du fryser in den i lagom portioner. Nu är frysen fylld av god och mättande köttfärssås till alla tillfällen 😉

Kostnad per portion: ca 8 kr

Vill du se dagens sändning har du första klippet här.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *